p01ss0n chyba troche przesadziłeś. MM wyszło około 8 lat temu, bo pamiętam że w podstawówce w to grałem, wiec raczej nie wydaje mi się, abyś ty jako około 10 latek zawodzisz się na grze Magiczny Miecz, bo w tym wieku raczej wszystko się zazwyczaj podoba, troche mniej lub bardziej. I nie sądze aby Magia i Miecz (w którą niestety nie grałem, bo nie mogłem nigdzie zdobyć ) na tyle się różniła od Maicznego, żeby 10-cio latek zawodził się po oczekiwaniu na nią. Bo znam też ludzi, którzy mieli obie te gry i obie uważają za najlepsze gry planszowe z dzieciństwa, choć co prawda powiadają oni że MiM jest lepsze, ale nigdy że MM jest gorszy.
p01ss0n chyba troche przesadziłeś. MM wyszło około 8 lat temu, bo pamiętam że w podstawówce w to grałem, wiec raczej nie wydaje mi się, abyś ty jako około 10 latek zawodzisz się na grze Magiczny Miecz, bo w tym wieku raczej wszystko się zazwyczaj podoba, troche mniej lub bardziej. I nie sądze aby Magia i Miecz (w którą niestety nie grałem, bo nie mogłem nigdzie zdobyć ) na tyle się różniła od Maicznego, żeby 10-cio latek zawodził się po oczekiwaniu na nią. Bo znam też ludzi, którzy mieli obie te gry i obie uważają za najlepsze gry planszowe z dzieciństwa, choć co prawda powiadają oni że MiM jest lepsze, ale nigdy że MM jest gorszy.
MM wyszło po MiM wierz mi w tym wieku planszówki tego typu to było moje życie......
MM edycja polska wyszła na początku lat 90
_________________ "... Out of the silent planet We are...."
"Of all the things I`ve lost I miss my mind the most"
na początek Witam Wszystkich gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum .
właśnie niedawno wróciłem z wakacji od dziewczyny i graliśmy w zapomniana przez nią grę o wymownym tytule "Wampir" stworzonej przez sferę opowiada o tytułowym wampirze z Zagórza. po całej nocy spędzonej nad nią przypomniałem sobie ze posiadałem inne wydania sfery takie jak "jaskinia" "labirynt magów" i "miasto" mój znajomy miał wtedy "magiczny miecz" wiec popołudniami "sklejaliśmy" wszystkie cztery i grupą siedzieliśmy i grami do upadłego. to były stare dobre czasy i mogę z cala odpowiedzialnością stwierdzić iż MiM to nr 1.
mam jeszcze jedno pytanie czy sfera wydaje coś obecnie może ma www i czy można znaleźć te tytuły zafoliowane, wiem ze minęło te 16 lat ale mam nadzieje ze da sie je odszukać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum