Forum otwartych umysłów
Forum dla wszystkich i o wszystkim, a zwłaszcza dla tych co mają otwarty umysł.

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |  Mapa Google |
| Rejestracja |  Zaloguj |  Album |

Poprzedni temat «» Następny temat
Planszowe RPG
Autor Wiadomość
p01ss0n 
Buka
Tańczący z winami

Znak zodiaku:
koziorozec

Wysłany: 2005-11-14, 10:50   

Wyobraź sobie że jestem na tyle stary że pamiętam jak MiM była nowością....
Wychowałem się na planszówkach Sfery (o ile wiesz co to jest)....

"Of all the things I`ve lost I miss my mind the most"

Ozzy Osbourne

Gutek 
Gówno śmierdzi!

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2005-11-14, 18:35   

p01ss0n chyba troche przesadziłeś. MM wyszło około 8 lat temu, bo pamiętam że w podstawówce w to grałem, wiec raczej nie wydaje mi się, abyś ty jako około 10 latek zawodzisz się na grze Magiczny Miecz, bo w tym wieku raczej wszystko się zazwyczaj podoba, troche mniej lub bardziej. I nie sądze aby Magia i Miecz (w którą niestety nie grałem, bo nie mogłem nigdzie zdobyć :/ ) na tyle się różniła od Maicznego, żeby 10-cio latek zawodził się po oczekiwaniu na nią. Bo znam też ludzi, którzy mieli obie te gry i obie uważają za najlepsze gry planszowe z dzieciństwa, choć co prawda powiadają oni że MiM jest lepsze, ale nigdy że MM jest gorszy.

~Qrczak 
Muminek
!! HOKAGE !!

Znak zodiaku:
lew

Wysłany: 2005-11-15, 00:01   

Gutek napisał/a:
MM wyszło około 8 lat temu

myśle że wcześniej. MiM wyszło w latach 80... MM z tego co pamiętam nie za długo później...

p01ss0n 
Buka
Tańczący z winami

Znak zodiaku:
koziorozec

Wysłany: 2005-11-18, 00:00   

Gutek napisał/a:
p01ss0n chyba troche przesadziłeś. MM wyszło około 8 lat temu, bo pamiętam że w podstawówce w to grałem, wiec raczej nie wydaje mi się, abyś ty jako około 10 latek zawodzisz się na grze Magiczny Miecz, bo w tym wieku raczej wszystko się zazwyczaj podoba, troche mniej lub bardziej. I nie sądze aby Magia i Miecz (w którą niestety nie grałem, bo nie mogłem nigdzie zdobyć :/ ) na tyle się różniła od Maicznego, żeby 10-cio latek zawodził się po oczekiwaniu na nią. Bo znam też ludzi, którzy mieli obie te gry i obie uważają za najlepsze gry planszowe z dzieciństwa, choć co prawda powiadają oni że MiM jest lepsze, ale nigdy że MM jest gorszy.

MM wyszło po MiM wierz mi w tym wieku planszówki tego typu to było moje życie......
MM edycja polska wyszła na początku lat 90

"Of all the things I`ve lost I miss my mind the most"

Ozzy Osbourne

arubmez 
Bobek

Znak zodiaku:
skorpion

Wysłany: 2008-07-26, 14:26   

na początek Witam Wszystkich gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum :) .
właśnie niedawno wróciłem z wakacji od dziewczyny i graliśmy w zapomniana przez nią grę o wymownym tytule "Wampir" stworzonej przez sferę opowiada o tytułowym wampirze z Zagórza. po całej nocy spędzonej nad nią przypomniałem sobie ze posiadałem inne wydania sfery takie jak "jaskinia" "labirynt magów" i "miasto" mój znajomy miał wtedy "magiczny miecz" wiec popołudniami "sklejaliśmy" wszystkie cztery i grupą siedzieliśmy i grami do upadłego. to były stare dobre czasy i mogę z cala odpowiedzialnością stwierdzić iż MiM to nr 1.

mam jeszcze jedno pytanie czy sfera wydaje coś obecnie może ma www i czy można znaleźć te tytuły zafoliowane, wiem ze minęło te 16 lat ale mam nadzieje ze da sie je odszukać

Odpowiedz do tematu